VASAKRONAN LÄPPSTIFTET

Dayspring (fd Rotpartner) har fått i uppdrag att projektleda och byggleda ombyggnaden av delar av Lilla Bommen 1, populärt kallad Läppstiftet, vid Göta Älv i Göteborg. Det ritades av den framstående arkitekten Ralph Erskine, uppfördes 1986–1989 och består av en högdel med 22 våningar och en lågdel med sex våningar. I den lägre delen ska totalt 10 000 kvadratmeter kontorsyta byggas om. Dessutom skapas 700 nya kvadratmeter kontorsyta.

HSB BRF RIPAN

Styrelsen för en bostadsrättsförening består oftast av vanliga människor utan någon större erfarenhet av stora byggprojekt. Engagemanget finns, men inte alltid tiden. Då kan stambyte i över 300 badrum bli en alltför stor utmaning. Så här löste HSB Brf Ripan i Kungälv det.

JOHN MATTSSONS FASTIGHETS AB

John Mattson Fastighets AB är känd för sin goda kundkommunikation, och har i undersökningar visat sig vara bland Sveriges bästa fastighetsägare på att informera sina hyresgäster. Men när en totalrenovering av ett hus med 30 lägenheter skulle göras för några år sedan, behövdes ändå professionellt stöd. Lösningen blev hyresgästdialogen.